Hacząca skrzynia biegów w Caxa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • noe999
    Classic
    • 2015
    • 14

likoss, akurat co do sprawy 9/11 to podzielam zdanie kornata. Z resztą nie tylko ja, ale również wielu fachowców.

[ Dodano: Pon 16 Lis, 15 22:39 ]
    Najpierw Cameron ogłosił udaremnienie kilku ataków w Wielkiej Brytanii, a dzisiaj wschód
    Rosyjskie MSZ poinformowało, że przed ubiegłorocznymi igrzyskami w Soczi udaremniono próby zamachów terrorystycznych
    Za chwilę okaże się, że każdy kraj nie chcąc być gorszy od innych będzie informował o udaremnionych zamachach :roll:
  • jarekbarcaaa
    Ambiente
    • 2013
    • 204

Witam haczą mi biegi w samochodzie w sumie to wszystkie najgorzej to 2,3,4 regulowałem na wodzikach i nic olej zmieniony tez nic sprzegło zmienione i tez nic .Podobno jest cos takigo jak konik na wybieraku na skrzyni biegów ,wiecie o co chodzi?
    przebieg 140000km

Komentarz

• Ceed1
      Rider
      • 2012
      • 461

Mam ten sam problem. U mnie haczy od nowości. Teraz mam 60 tyś. 2 razy regulowali mi już wodziki i dalej to samo. U mnie jest tak, że nie ma żadnej reguły jak ma haczyć. Raz kilka zmian jest idealnie a następnie dwie trzy zmiany haczy a później dobrze i później źle. Totalna loteria. Najczęściej jedynka wchodzi na dwa razy tzn jak ją wrzucam to w połowie czuję opór i pcham dalej aż wskoczy. Czasami jedynka wchodzi idealnie. Nie ma znaczenia czy samochód jedzie czy się toczy i jaki był ostatni zapięty bieg. Spotkał się ktoś z tym? Może niech się wypowiedzą ci co maja skrzynię 6 biegów. W sumie inni jak wiedzą o co chodzi to też niech piszą.

Komentarz

• jarekbarcaaa
        Ambiente
        • 2013
        • 204

http://vwgolfv.pl/viewtopic.php?f=54&t=11724 poczytaj ten wątek

Komentarz

• aronus
          Rider
          • 2008
          • 643
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

Pewnie mam inną skrzynie niż u Was bo mam skrzynię JHT i też haczy szczególnie jedynka i wsteczny. Regulacja cięgien i wymiana oleju nic nie dała. Ja sobie z tym radzę poprzez wolniejsze przerzucanie biegów. Nie wbijam biegów tylko je tak jakby wkładam, szczególnie chodzi o ruchy podłużne.

Komentarz

• Tichy
            Rider
            • 2010
            • 544

U mnie od nowości wsteczny ciężko wchodzi czasami. Zauważyłem, że najczęściej gdy wykonuje manewry na półsprzęgle... regulacja w ASO niewiele dała...

Komentarz

Pracuję...